lauantai 31. tammikuuta 2015

Lisää massaherkkuja


Pitipä mun taas saada bloggausvimma keskellä yötä, etten varmastikaan pääse ajoissa nukkumaan. No, onhan huomenna sunnuntai ja periaatteessa saisi nukkua myöhään, mutta tykkään silti nousta suht aikaisin myös viikonloppuisin. Jos herääminen menee myöhäiseen, tuntuu että venyn ja vanun vaan koko päivän ihan väsyneenä, enkä saa mitään aikaiseksi.

Postasin loppuvuodesta kuvia polymeerimassakuppikakuista ja nyt on sitten muiden massaherkkujen vuoro. Jostain syystä näitä herkkuminiatyyreja on erityisen kiva massasta väkertää. Tosin viimeisin innostukseni kohde massan suhteen (ja vähän muutenkin) ovat pöllöt, mutta niistä lisää sitten joskus myöhemmin.

Vaahtokarkkeja en oo saanut toista kertaa onnistumaan edes tämän vertaa. Samoin donitseihin meni hermot, kun en saanut enää kuorrutetta asettumaan nätisti. Kakkuja voisin tehdä vaikka ja kuinka, kunhan joskus ehtisin. Nuo kaipaiskin vielä pientä hienosäätöä ja onkin ainoat tekemäni kakkupalat, jo viime kesän tuotoksia. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka arvaa, mitä nuo viimeisessä kuvassa olevat pötköt esittävät!

Käykääpä myös täällä kurkkaamassa Jentsin tekemiä söpöjä massavoileipiä.  Hänen blogistaan löytyy muitakin massatöitä.














tiistai 27. tammikuuta 2015

Musiikin innoittamia koruja


Mistä koruntekijä saa inspiraation koruihinsa? Jokainen koruilija varmasti vastaa kysymykseen hieman eri tavalla. Toisaalta vastaukset voivat olla hyvinkin samanlaisia, inspiraatiotahan voi ottaa melkein mistä vaan. Minullekin ideat koruihin tulevat mistä milloinkin - vaikkapa luonnosta tai ympäröivästä maailmasta yleensä. Joskus näen unta jostain korusta, joka haluaa tulla todeksi. Jotkin yksittäiset helmet voivat puhutella  ja ''kertoa'' mitä haluavat kaverikseen koruun. Pari kertaa minulle on käynyt niin, että olen nähnyt jossain (ruoka)kaupassa kaksi eri väristä esinettä (vaikkapa muovikippoa) vierekkäin ja yhtäkkiä tajunnut, miten hyvin ne värit sopivatkaan yhteen - ja eikun korua tekemään!

Konkreettisia vinkkejä ja ideoita voi ottaa vaikkapa lehdistä ja elokuvista, nähdessään esim. jonkun näyttelijä(ttäre)n yllä kauniin korun. Minulle tulee joskus jotain elokuvaa/ sarjaa katsoessa myös tietynlaisia ''viboja'' ja yhtäkkiä päähän nousee kuva jostain korusta. Yleensä näitä koruviboja iskee kuitenkin musiikkia kuunnellessa. Jokin tietty kappale maalaa mieleeni elävästi kuvia tai esim. tiettyjä värejä ja väriyhdistelmiä.

Toivottavasti en kuulosta ihan kajahtaneelta näiden vibojeni kanssa. Kokeekohan kukaan muu koruilija koskaan sellaisia? Halusin joka tapauksessa tänään jakaa kanssanne muutamia korujani, joiden inspiraationa ovat toimineet juurikin musiikkikappaleet eli biisit. Sattumoisin ne ovat kaikki kaulakoruja. Upotin korun nimien kohdalle linkit innoituskipaleisiin (linkit vievät siis Youtubeen).



Blue Velvet (Lana Del Rey)



Sugar (Editors)



Wolf (First Aid Kit)



Nocturne (Secret Garden)



Madness (Muse)







P.S. Vielä on aikaa osallistua arvontaan! :)


lauantai 17. tammikuuta 2015

Uudistuksia ja arvontaa


Heipä hei! Päätin jatkaa tästedes blogia, no, blogina ja jättää korujen myynnin Facebookin puolelle. Muutosta juhlistaakseni päätin uudistaa myös blogin ulkoasua. Johan vuodessa ehtii kyllästyä katselemaan samaa sivua. En oo ihan täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta näillä mennään ainakin jonkin aikaa.

Juhlitaan nyt sitten oikein kunnolla (uudistuksia ja 1-vuotiasta blogia) ja laitetaan vielä arvonta pystyyn. Voit osallistua kommentoimalla tätä merkintää.

Arvonnan palkinnoksi väkersin ihan varta vasten uuden rannekorun (kuva alla) jossa on helmiäislasihelmiä, makeanvedenhelmiä sekä pronssin väristä metallilankaa ja korumetallia. Väritys on pikkuisen villi, kuten huomannette. Osallistumisaikaa on 31.1.2015 asti.

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!




sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet koruilut


Vuosi vaihtui taas kuin varkain, ei tullut mitenkään erityisesti juhlistettua. Katselin ja kuuntelin raketteja ja niiden innoittamana halusin kuvittaa ilotulitusta koruiksi.




Yllä on kuva rintakorusta, jonka tein muutama vuosi sitten äidilleni. Se näyttää minusta ihan ilotulitukselta ja yritinkin tehdä samanlaista (eri värityksellä) riipukseksi kaulakorua varten, mutta jostain syystä se ei ottanut ollenkaan onnistuakseen. Monta päivää kestäneen tappelun jälkeen luovutin ja tyydyin näihin alla näkyviin ilotulituskorvakoruihin ja -rannekoruun. Korviksia kuvatessa paistoi jopa aurinko.